onsdag 2 april 2014

Ansiktet hettar upp. Det surrar som tusentals bin låg precis under huden. Hela mitt fejs kommer att när som helst spricka och falla av. Det är svårt att andas, det svartnar för ögonen...

Åh. Gudars skymning. Åh gudars. Vad har jag gjort? Kommer min spegelbild någonsin möta min blick igen?

Att jag stavade fel i ett sms och... äh... nu när jag säger det högt är det som att min reaktion är... ni vet... lite...

(överdriven? extrem? orimlig? onödig?)

Nej, nej... i det minsta laget är nog det jag tänkte på. Vi borde kolla upp om det finns några flagellanter i närheten. Finns det en app för det? Lär finnas en app. En slags flagel... öm... flapp... llllaapppter?

(vad har vi sagt om att försöka göra humor vars punchline är en analys av samtiden? DU VET HUR DET SLUTAR! VI VET ALLA HUR DET SLUTAR! RAKT NER I-)

.... en uzbekisk skorpiongrop från sent 1800-tal SUCK jag vet men kan jag inte få drömma?

(jag vet mitt barn att det är svårt att hålla sig ifrån frestelsen ibland men varför tar du inte och skriver en sketch om något bibliskt istället?)

Tja... jag har ju funderat på en historia om hur Maria Magdalena alltid lämnas med notan eftersom apostlarna jämnt och ständigt tvingas att springa iväg för att tolka helig skrift för skattemästare från Kush. Skämtet är att aposteln konverterar skattemästaren till den kristna läran och döper denne mitt i öknen.

(sjääääälvklart är det ett skämt)

... och... och Maria Magdalena vänder sig till kyparen och säger... hon säger...

(vad är det hon säger?)

Att här trodde hon martyrdöden var en plåga. Eller nåt. Det är ett pågående arbete.

(det är ett jättefint skämt)

Tack! Det är inte alla som tycker.

(det är för att ingen förstår oss)

PRECIS! Och sen... öh, så håller jag på att skriva en 20 sidors avhandling om hur ångesten i Per Lagerkvists texter är en plaskdamm i jämförelse med Wilbert Awdrys livsverk.

(öm... du menar han som skrev Thomas Tåget-böckerna?)

PRECIS!

(öm... wooooow... )

Jag menar... visst kan Thomas köra ut från mörkret i järnvägstunnlarna, men det finns inga räls leder ut från mörkret i hans hjärta.

(nej ssssshhhhhhhhh)

Men jag -

(shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh)

Inga kommentarer: