tisdag 11 augusti 2009

Or How I Learned to Stop Worrying and Love the Scots

Nu är det dags att sluta bete sig som ett neurotiskt vrak, som nära nog får Woody Allen att se samlad ut, bara för att Uppsala ligger mindre än två veckor in i framtiden. Allt det egentligen handlar om är att jag ska åka ett par fjuttiga mil ner till en stad där jag velat bo sedan jag såg Pelle Svanslös, en stad där jag har fast boende, en plan (Utbildning, jaja...) och inkomst (Mmm... studielån!). Jämför man det med flytten till Edinburgh (Inget fast boende, ingen inkomst och en rätt vag plan) så blir detta, om jag får vara frimodig, lätt som en plätt.

Den tanken tänker jag ta fasta på samt mottot It’s this sort of world, Gandalf! Deal with it!
Lugnet infinner sig sakta men säker men avbryts då Sara ringer för att berätta att hon ska flytta till Göteborg. Vafalls!?! Göteborg? Vad... vem... hur... men framför allt... varför!?! Av alla ställen man kan flytta till. Sara... den... den kanaljen! (That’s right, I went there.)
Egentligen är jag väl mest av allt glad för hennes skull. Hon har kommit in på den utbildning hon hellre ville gå på än den i Stockholm. Trots det känns allt mycket sorgligt. Göteborg känns lite far, far away.

Nu börjar känna mig alltför missmodig. Det finns värre saker än det här. Att flytta till Uppsala är, när allt kommer omkring, något jag själv valt och att Sara flyttar Göteborg är bara en anledning att en dag åka ner dit, endast beväpnad med tequila och något skämt som bara hon och jag förstår sig på. Stackars Sara blir nog aldrig av med mig. Det är för att hon är min kreativa konstnärsvän och för att hon står ut med mig. Till och med när jag inte fått i mig kaffe.

Båda händelser är av god natur och jag kan räkna upp tusen saker (Vilket jag inte tänker göra. Det är alltså en Lögn.) som är bra mycket värre; Personen som bryter sig in i huset när jag är ensam hemma för att stjäla mitt hushålls- och toalettpaper (Du vet vem du är!), BOB från Twin Peaks... för att inte nämna Dale Cooper. Den mannen är lite för nöjd. Vad planerar han egentligen? Återkommer när jag vet mer.


2 kommentarer:

amanda sa...

åh agent cooper! jag ska fråga min kille om jag kan ha honom som frikort.

Sara sa...

aaaw, men vi får ses iaf. har vi klarat av Gävle-Stockholm klarar vi Uppsala-Göteborg. men jag resonerar också som du ang. Skottland vs Göteborg (Uppsala). det lär definitivt gå lätt som en plätt. det där med boende är helt enkelt för mesar!!