torsdag 13 december 2012

2013, Del I

Först en liten påminnelse inför 2013 att mayakalendern och världens undergång är inget att oroa sig över pga alla kalendrar tar slut. Vår kalender tar också slut. Den 31:a december tar den slut men än så länge har jag inte varit med om någon undergång såvida detta inte är limbo. Ifall detta är limbo är det ett trivsamt limbo.

Så om någon börjar svamla om 2012 och maya på nyår vill jag att du kommer ihåg att de flesta människor är dumma i huvudet och inte bryr sig om att kolla upp saker. Plus den här idén att bara för att man levde för länge sen betyder det inte att man visste mer, jag förstår verkligen inte det resonemanget. Förr i tiden tänkte man ”Hmm! Den här personen är jättesjuk. Uppenbarligen har hen alldeles för mycket blod i kroppen. Vi tar bort lite blod. Plus... öh, ska vi orsaka ett infekterat sår i nacken så vi kan tappa lite slem också när vi ändå är igång. Alla vet att när ett sår börjar droppa med gul vätska, då är inte friskheten långt borta... eller döden. I och för sig är döden aldrig långt borta förr i tiden hahaha... jahapp, nu hann patienten dö... NÄSTA!”

Och ändå finns det människor som:
- Den här naturmedicinen är jättebra.
- Hur vet du det?
- Redan de gamla grekerna använde sig av det.
- Jaha. Men de gamla grekerna tyckte också att den äkta kärleken var mellan en gammal grek och en ung grek, och att alla kvinnor var bajs... och har du sett hur deras stilrena tempel egentligen såg ut? Gräsliga. De hade noll koll på inredning så varför skulle deras koll på medicin var bättre? Folk förr i tiden, var ofta, hör och häpna, dumma i huvudet. Förutom när de inte var det, till exempel uppfinna teater o skrivna ner saker, men annars? Förvånansvärt mycket dumt i huvudet.
- Men äh... det här är mer naturligt än vad moderna läkemedelsföretag håller på med och -
- Vet du vad också vad som är naturligt? Att få stelkramp och dö. Naturligare än så blir det inte.

Nu hatar jag inte all natur pga mycket modern medicin är hämtade från naturen (förutom ämnen som hämtas från energin från vattenfall och blixtnedslag... ) men det här med vaccinvägran gör mig arg. Man vaccinerar sig inte enbart för sin egen skull utan för andras. Även om du tycker det är okej att få... hm, till exempel barnsjukdomen mässlingen så kan det vara svårt att undvika att till exempel hm... smitta en gravid kvinna? Trist för henne men bra att du gör ett statement ändå. Vi är alla jätteimponerande av hur subversiv du är och långfingret du riktar mot samhället. Där fick de... och den där hypotetiska bebisen but who gives a fuck eller hur? Orka tänka ett steg längre.

Inga kommentarer: