fredag 14 december 2012

2013, Del II

2013 vill jag ha mindre superhjältsfilmer som vill vara så fruktansvärt dark, gritty o edgy. Jag började läsa serietidningar med superhjältar för att det var kul och serier som Watchmen var då ett välkommet avbrott i lustigheterna. Nu när varannan superhjälte inte kan släppa taget om sitt mörka, jobbiga förflutna åh mina föräldrar blev rånmördade i en gränd på julafton samtidigt som galaxen exploderade åååhhh min ååååångest ta på den känn på den åååångest börjar jag bli lite trött på det hela.

Visst traumatiskt förflutet är bra grogrund för en superhjälte men inte när varje avsnitt/nummer går ut på att hjälten sitter och har en inre monolog om hur mycket ångets hen har. Det var därför jag gillade Spectacular Spider-man, de använde sig av farbror Bens föralltid lika kanoniska död på ett sätt som gav Peter Parker pathos, hans sorg lärde honom att bli starkare. Som läsare/tittare fick vi följa på hans inre resan och tillsammans med honom nå en upplösning som inte kändes för snabb utan gav rätt sorts känsla av katharsis. Haha använde jag precis antik tragedi för att prata om Spider-man?

Det gjorde jag och jag ångrar inget. INGET!

Tyvärr verkar 2013 bli som jag vill. Har sett trailern till den nya Supermanfilmen, Man of Steel. Allt är jätteallvarligt och Superman verkar ha ungefär fem ansiktsuttryck.

2013 verkar inte heller bli året då jag äntligen får min Wonder Woman-film. Jag har typ ett halvt anteckningsblock där jag skriver ner tankar kring en Wonder Woman-film, jag har så många tankar om Wonder Woman. Så. Många. Tankar. Ibland om byxor och cape? Y/N?

2013 kanske blir året då vi börjar använda Google+ ist för fejan? Jag vet inte. Kan inget om sånt här men jag skulle tycka det vore kul med lite nytt. Google+... vad händer där? Vem skulle jag bli om jag var en person som använde Google+? Jag vet inte... kommer jag få veta det? Vem vet. Kanske den där katten som har koll på så mycket saker. Inte den katten som går på hett plåttak, den verkar inte ha koll på mycket.

2013 vill jag ha mer peka-o-klicka spel med äventyr som klarar bechdeltestet och på tal om det, mer Portal. Man kan aldrig ha för mycket Portal. Thinking with portals är mitt nya motto för 2013.


Sen vill jag att Eld ska komma på pocket snart (helst innan 2013) så jag kan köpa den och försöka tvinga mig själv att läsa den långsamt vilket kommer att bli omöjligt för Cirkeln slukade jag i ett huj.

Nyårslöfte för 2013... använda frasen "i ett huj" oftare.

Inga kommentarer: