tisdag 3 maj 2011

Snart kommer jag på nåt annat att skriva om (kanske)

Ugh. Fantomen har varit så tråkig på sistone. Allt han gjort är bärga en helikopter från ett sjunkande skepp och sen flyga in i solnedgången. Inte så roligt. Hans vitsiga kommentarer har varit ok. Helt ok. Inte bra men helt ok.

Men snart börjar en nästa del i den spännande historien Fantomen tror Diana är död men det är hon inte Hur ska det gå? Hur ska det gå? Jag vet inte. Spänningen är olidlig.

Detta har hänt:
Savarna har bestämt sig för att Fantomen ska bli MIN FÖR EVIGT. Har hon frågat Fantomen? Vem vet. Fantomen skickar dessutom förvirrande signaler; han säger nej men bär tajta kläder såatteh... det är delvis hans fel att Savarna balanserar på gränsen mellan "Normalt Funtad" och "Domstolen utfärdade besöksförbud".

Har du ens träffat hans barn? (det har hon i ett äventyr med alligator män) Fast jag är säker på att du skulle bli en underbar mamma. Titta bara på den stela fasan i Kit och Heloïses ögon när du krampaktigt klamrar dig fast vid dem i din dagdröm.

Efter att Fantomen sagt tack och adjö till Savarna har han Djupa Funderingar kring livet och döden. Han kommer fram till att Diana kanske är död men att hon lever i hans tankar. Orkar ej. Diana får sedan någon slags religiös uppenbarelse i sin fängelsehåla. Säger vi. Värt att notera att Diana har fått en figursydd fängelsesärk. Vilken tur, annars hade vi gått miste om dat ass. Tyvärr har jag inga inscannade bilder på nämnda dat ass.

Sen kommer det här:

VEM ÄR HAN? VAD GÖR HAN HÄR? VAD VILL HAN OSS? Framförallt, varför är han klädd som en man från förr i tiden? Är ganska säker på att denna serie inte är gjorde på 40, 50-talet som den här välklädde Mannen Som Säger Allt Som Precis Har Hänt (låt oss kalla honom Detta Har Hänt-Mannen)

Men okej. Jag kan acceptera att DHH-mannen är lite anakronistisk. Kanske hade tecknaren tråkigt, blir en hel del trikåer att teckna så han får väl ha lite kul ibland. Man får faktiskt ha kul ibland.

Det konstigaste är faktiskt att DHH-mannens rutor inte hänger ihop.
Ruta#1: Poserar framför en Fantomenbyst med en dödskallepryd käpp.
Ruta#3: VARFÖR HAR DU ETT PLOMMONSTOP!?! Jag förstår inte. Ska du iväg till ett lajv? Ett lajv på en pub? Bor du i ett lajv? Ett Lee Falk-lajv? Det näst tråkigaste lajvet någonsin.

PS. Blue Beetle är en serie som är fantastisk. I alla fall i de två senaste versionerna. Den allra första versionen handlar om en arkeolog som hittar en blå skalbagge som i en egyptisk grav som ger honom superkrafter så därför blir han polis. Den är inte lika mysig som Fantomen men lika ofrivilligt konstig.

Gangsters som stjäl radium och bygger medeltida katapulter (kanske en stenslunga?) är inte det konstigaste som har hänt i seriernas värld.

Dan Garrett aka Blue Beetle har verkligen ett retoriskt medryckande sätt att uttrycka sig på. ACTION! Vem vill inte ha det? (Hans sidekick däremot verkar ha noll kreativitet. Hans riktiga namn är N. Sparkington, hans sidekick namn är Sparky?)

Åh Dan... du är inte rädd för nåt.

Inga kommentarer: