tisdag 31 maj 2011

Vad jag såg och lärde mig i + till och från Göteborg

Jag är en positivpackare. Alltså, jag packar efter hur jag vill ha det och inte efter hur verkligheten ser ut.
Så här i efterhand minns jag att Lisa kan ha sagt till mig: "Det kan bli dåligt väder" men det jag minns mest är att jag med hög röst upprepar frasen: "JAG VILL ATT DET SKA BLI BRA VÄDER. DET BLIR NOG BRA VÄDER. JAG PACKAR SOLKRÄM OCH SANDALER."

När jag kom fram till Göteborg och Sara hämtade mig på stationen såg jag lite besviket på den stålgrå himlen.
Jag: Va? Regnar det? Men jag har ju packat sandaler.
Sara: (ger mig den där trötta blicken som hon brukar ge mig) Vad hade du väntat dig? Det är Göteborg.
Jag: Vad är poängen med att resa söder ut om det inte är sol? INTE ENS HÄR FÅR JAG ÄTA MIN GAZPACHO SOM DEN SKA ÄTAS!

Fast Sara serverade makaronsallad med sesamtofu så jag var nöjd ändå.

Och som tur var allt inte förlorat pga dåligt väder. Vi hade pubrunda där både jag och Sara hade hatt på oss. Okej... jag hade en mössa men det var min hipstermössa. Också bra. Dessutom hittade jag ännu ett par blommiga shorts. Det är bra med mycket blommiga shorts.

Dessutom spelade vi ett spel som jag aldrig kom ihåg namnet på. Jag drev Sara till vansinne genom att ljuda fram ett nytt namn varje gång:Reeeebel... pie baker... squad? Sexy Commando Rebel Leader? Launch Commando Get Go Star Fighter? Nåt sånt var det. Kul. Man blev jagad av Darth Vader och jag kraschade hela tiden.

Hemvägen var också händelserik. Jag såg en älghona springa bredvid tåget utanför Stockholm. Jag blev helt till mig. Stirrade vilt omkring mig och var på väg att vråla: EN ÄLG JAG SÅG EN ÄLG! Men jag behärskade mig och nöjde mig med att fnysa föraktfullt åt de betande rådjuren. HA! Gammal skåpmat, tänkte jag, en älg har jag minsann sett. En fri älg. Ute i skogen. Helt naturligt.

Inga kommentarer: