tisdag 14 december 2010

Snart får det vara nog, sa hon och satte ner foten [bestämt]

Alternativ om du inte vill kränka nån:

Känns det jobbigt att säga God Jul för att du då kanske kränker nån som inte är kristen?
Känns det lika jobbigt att önska någon en God Helg eftersom det kan kränka ateister? (Helg = Helgad)?

Pröva att önska folk God Stämning istället. Då är det ingen som tar illa upp.

Förutom möjligtvis jurister och allmänt vansinniga.

Tyvärr går det inte att göra allt folk nöjda.

Kanske skulle de bli lite nöjda om det insåg hur roligt livet kan vara. Mitt liv är till exempel en slapstick-film. Det är helt galet. Benny Hill är the soundtrack of my life. Ni skulle se när jag och Baconfräs bär en planka tillsammans. Nån va oss böjer oss ner och den andra svänger vilt runt med planka och: "Vafalls/Vad i!?! Var tog hon vägen?" och när vi sedan svänger runt igen hinner den andra resa på sig och få plankan i bakhuvudet.

Låt oss inte ens gå in på vad som händer när vi går ut med en hund och har ett långt koppel. Ojojojoj...

Det sjukaste är nog att när Benny Hill slås på så triggas min reptilhjärna och jag liksom instinktivt börjar bete mig slapstick. Springer genom lägenheten med en skål fylld med smet och snubblar till exempel. Hade inte hänt om inte Benny Hill spelades... eller jo, det hade nog kunnat hända ändå... men det får vi aldrig veta såatteh...

Idag hände något som jag själv inte ens kan försvara. Visst, jag försökte försvara det lite buttert när det togs upp men sanningen är att ibland blir till och med jag konfunderad över mina egna handlingar och tankespår.

Det hela började med att jag skulle baka en kladdkaka. Smälte lite margarin och tog fram äggen. När jag skulle ta ut ett ägg visade det sig att det hade kladdat fast i kartongen och jag råkade ha sönder det när jag skulle få loss ägget.
"Hm," tänkte jag, "Det här går fortfarande att fixa. Det mesta av ägget ligger kvar i den ägghalvan som sitter fast i kartongen. Om jag vänder det här ekipaget upp-å-ner kan jag bara hälla ut ägget i skålen."

Genialiskt sa jag och dunkade mig själv i ryggen.

Problemet var bara att inte alla ägg satt så där ordentligt fastkladdade i kartongen. Så när jag vänder kartongen upp och ned så ramlar ett ägg rakt ner på golvet.
Jag: AAAHHHH!
Djupt andetag. Stirrar på golvet.
Jag: Det är lugnt. Jag kan fortfarande fixa det här. JAG ÄR I EN KREATIV FAS! OKEJ!?! (Resten av universum: Åååååh-kej...)
Som tur var låg det mesta av ägget kvar i själva skalet som inte var helt krossat så jag skopar upp det och kastare det ner i skålen. Tre sekunders regeln vet ni.

Dock när jag senare berättar det här får jag det givetvis det att låta som om jag torkade upp ägget med en sur trasa och vred ut det i skålen. Fräscht!

Tja, men det är ju jag i ett nötskal.

... eller vågar jag påstå att det är jag i ett... äggskal?!?

Ha.

Ha.

Ha....


Inga kommentarer: