onsdag 15 februari 2012

Den vilda jakten på c-uppsatsens frågeställning*

* vi får jobba med titeln annars är det en bra filmpitch.

Jag: Jag tänkte öh... funderar på att skriva nåt om Dorothy Sayers... kanske typ Gaudy Night? Ääähhh... nåt om kvinnans villkor i England under mellankrigstiden? Medelklassen då... öm äh... utbildning och äktenskap. Kanske hur kvinnan ser på sanning och kunskap? En textanalys liksom. Öm ja...
Läraren: Det låter som du har det hela uttänkt.
Jag: Äh... har jag?
Läraren: Du verkar ha koll på läget.
Jag: (skräckslaget) HAR JAG!?! (samlar mig) Men äh... kan inte du... bara för att vara säker på att båda har koll på läget... förklara lite närmare exakt hur jag har koll på läget?
Lärare: ...
Jag: ... AHAHAHAHA!

Och så är det fortfarande. Har skickat in 4 sidor utkast till min handledare. Utkastet består till stor del av retoriska frågor till mig själv när jag försöker skingra den dimslöja som håller min (vad jag hoppas ska bli en knivskarp) frågeställning dold tills vidare.

Känner mig som en utforskare i regnskogen. Fast det är inte en djungel så mycket som det är Carolina Rediviva... och det är inte särskilt många aggressiva albinogorillor som hotar men desto fler buttra bibliotekarier som tycker jag är dum i huvudet vad jag än frågor... vid närmare eftertanke kan jag dock förstå att det inte är alltför svårt att blanda ihop dessa.

Ba-bom-tssch!

Hoppas att jag snart att jag ska lyckas forcera denna djungel med min trogna machete (jag kallar henne Greta) och finna det jag sökt så länge: DET MYSTISKA TEMPLET FYLLT MED KUNSKAP Å INSIKT OCH ALLT DET DÄR!

Tyvärr kommer min lurige sidekick med fez som gjort mig sällskap på resan bli besviken eftersom skatten inte är guld å juveler utan en sån där abstrakt skatt... kunskap, insikt och värst av allt... VÄNSKAP!

Lurig sidekick med fez: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Bästa, bäääääästa vänner. För evigt.

Lurig sidekick med fez: Åh snyft...

Och jag skrattar ondskefullt och tvinnar min lösmustasch provokativt...

... för det var jag som var skurken hela tiden!

ÅH VILKEN TVIST!*

* också en bra filmtitel. låter som en klassisker.

Inga kommentarer: