fredag 5 november 2010

Men trailern är ett litet konstverk i sig:




***

En sak som oroar mig... det finns ett forskningsprojekt... tror det handlar om rymdresor/kolonisering av Mars, whatever, det är inte viktigt.
Poängen är att det är ett fortsättningsprojekt kan man säga. Det första projektet kallades Projekt Daidalos efter den mytiske uppfinnaren.

Okej. Helt okej namn för ett forskningsprojekt. Daidalos är liksom THE Uppfinnare och grekisk mytologi har alltid fina namn. Dock vill jag bara påpeka att en av hans uppfinningar, förutom vaxvingar (vilket jag återkommer till senare), var en träko åt drottning Pasifaë kunde para sig med tjur. Ville bara påminna alla om det. Nu är det gjort. Låt oss gå vidare.

Det här nya projektet ville hylla sina föregångare, de ville ha ett namn som visade att de stod på giganters axlar osv. Så de döpte sitt forskningsprojekt, som antagligen har med rymdresor att göra, till Projekt Ikaros.

Projekt... Ikaros...

Mmmmmmja. Okej. Ikaros är Daidalos son. Sant. Helt sant. Men... okej. Visst. Vi kan väl alla komma överens om att ni Projekt Ikaros tjejer o killar är säkert experter på rymdresor men överlåt val av de mytologiska namnen till någon som i alla fall öppnat Grekisk Mytologi För Brådmogna Barn!-boken en gång i sitt liv.

Andra namn ni kunde ha använt:
Projekt Titanic II (Futrama ringde och ville ha tillbaka sitt skämt)
Projekt Regalskeppet Vasa (kan inte riktigt komma ifrån det här med gamla båtar som sjunker på spektakulära vis)

Inga kommentarer: