torsdag 4 november 2010

Skrivet mellan 2-4 Nov

Med stor sannolikhet kommer Sakineh att avrättas idag. Samtidigt tar Sverige emot officiellt statsbesök från Iran och därmed legitimerar landet ytterligare.

Ett land som avrättar kvinnorättskämpar. Ett land som inskränker människor rätt att tycka och tänka. Ett land vars ledare vore skrattretande om det inte vore för det skrämmande faktum att han faktiskt har makt och styr ett land.

Iran som även sitter i FNs kommitté för mänskliga rättigheter och kritiserar Tysklands polisbrutalitet och Sveriges behandling av kvinnor. Det är vidrigt och surrealistiskt. Jag blir illamående när Sverige gång på gång hyllar FN som är enbart diktatorernas marionett och vars händer snörs ihop av idiotisk byråkrati som resulterar i att fredsbevarande styrkor bara ser på när människor dör för att de befinner sig på fel sida om en gata.

Uppenbarligen är det vara FP och SSU som reagerat på det här.
Varken regeringen eller oppositionen har uppmärksammat detta. Så vitt jag vet är vår utrikesministers enda kommentar att han väntar på mer information. Vad är det du ska vänta på egentligen? Att Sakineh och tusentals människors liv som släcks innan du kommenterar att det var väl synd och lite trist?

Var är de stora demonstrationerna? Var är protesterna? När Israel beter sig fel är det ingen som tvekar med att börja gapa men när Iran gång på gång mördar och lemlästar sitt eget folk finns bara tystnad.

http://ourcomments.org/blog/2010/11/02/24-hours-to-save-sakineh/

// Skrivet i stundens hetta kan man säga...

Inga kommentarer: