onsdag 8 juni 2011

En sak som irriterat mig

Människor som ser saker i bröd.

Förtydligande: Människor som ser Jesus/Jungfru Maria/Valfritt Helgon och/eller Elvis i rostat bröd, tacos, scones och/eller salladen i deras officiella Beatles och/eller Monkees-lunchlåda.

Harmlöst kan en del tycka. Fruktansvärt irriterande tycker jag. Kanske inte så förvånande med tanke på inläggets rubrik. Om ni tycker det är förvånande trots rubriken är ni dumma i huvudet fast jag menar det på ett bra sätt.

Människor hittar instinktivt mönster/bilder och framförallt ansikten. Det är därför vi tycker att moln ser ut som noshörningar som tuggar på pudlar och det är därför vi tror att det finns en Gubbe i Månen (vaddå tror?)
Därför är det inte så förvånande att religiösa människor ser Jesus/Jungfru Maria/Valfritt Helgon och/eller Prinsessan Leia i sina bakverk eller vad de nu mumsar på för tillfället. ALLT ÄR MYCKET LOGISKT.

Ändå är det folk som antar att det är en uppenbarelse. Det gör mig ledsen av så många anledningar. En av dem är: VAD ÄR DET FÖR SORTS GUD SOM UPPENBARAR SIG PÅ TACO? Det gamla Theodicéproblemet alltså: Om Gud är god, varför låter han då Jungfru Maria uppenbarar sig på en gammal tants taco vilket leder till att denna tant sedan tatuerar in Tacojungfrun på bröstet? Jag såg det här på Miami Ink. Om ni också såg det avsnittet så vet ni att den tatueringen mest liknade en grupp med tacofärgade fläckar som vagt liknade Jungfru Maria.

Fast det här med folk som blir överdrivet till sig när det gäller lustigt formade grönsaker eller utväxter på bär tycker jag. Det är inget konstigt att man kanske blir lite extra glad när man ser en potatis med en ovanlig form.

Helt normalt.

Inga kommentarer: