tisdag 5 januari 2010

Det sorgligaste i världen är inte att vi alla kommer att dö utan att människor i allmänhet är dumma i huvudet.

Läste en dum artikel idag som gjorde mig arg. Dumma artiklar och krönikor har en tendens att göra det.

Den handlar om den nya filmen The Princess and the Frog och vad den borde handlat om är hur otroligt peppt det är en med en klassisk Disney film och hur fantastiskt det är att Randy Newman ska göra soundtracket men neeeeeeeeeeeeeeeeeej! Folk och artikelskribenten måste hänga upp sig på att det är Disneys första SVARTA PRINSESSA!

Nå väl, när den första chocken lagt sig och bilder och beskrivningar på denna prinsessa började folk rasa igen. Folk rasar för det mesta verkar det som. Alla började de skrika RASISM! Så högt bara kunde.
”Folk”: Va? Ska hon vara tjänare? Så rasistiskt!
(Askungen? Snövit? Till och med Törnrosa dammade lite åt de goda feerna.)
”Folket”: Heter prinsessan Maddy/Madeleine? Slavnamn! Det låter nästan som Mammy vilket var namnet på slavkvinnan i Borta med Vinden RASISM!
(Oooooooooooookej… hur som helst, Disney gjorde så att Tiana, som de döpte om henne till, inte längre är en tjänare utan en hårt arbetande servitris som drömmer om att starta eget.)
”Folket”: Hon är för svart! RASISM!
(Okej… ge er…)
”Folket”: Varför är inte prinsen svart? VA! VA! RASISM! (eller) Varför är inte prinsen vit!?! Förtjänar inte en svart flicka en vit prinsen!?!? RASISM!

Jag ger upp… en del människor tycks inte förstå att när Disney gör en film vars soundtrack är komponerat av Randy Newman, skurken (det är ett roligt ord) Dr Facilier får en egen skurksång (alla vet att Disneyskurkarnas får de bästa sångerna… okej, det är nästan så men kom igen! Ursula och Frollo? Hades… okej, han hade ingen sång men han hade James Woods.) Dessutom spelas Dr Facilier av Keith David, han var ju imamen från Pitch Black, Big Man från The Spectacular Spider-man, Katten från Coraline OCH Goliath från Gargoyles! … alltså är det bara jag som tittade på Gargoyles? Minns att jag sett den någonstans men ingen verkar känna igen den Disneyserien… vart ville jag komma nu igen… just det… då tackar man och tar emot och njuter av ett magiskt tecknat äventyr med sång och dans och sång… är så arg på dumma människor att jag inte orkar formulera mig bättre.

Nästa Disney Prinsessa blir nog en man… då ni, då ska ni få se på rabalder. Och Rasa. Folket kommer att Rasa.

Inga kommentarer: