söndag 24 april 2011

En Konversation (som jag kommer ihåg den) Var? Den franska skrothögen aka den Passionska bilen. På väg mot Huvudstaden.

Vi åkte i godan ro men så plötsligt, på en cykelväg som gick parallellt med bilvägen, dök det upp HÄST Å VAGN! Häst å vagn?, tänkte jag glupskt, här finns ett skämt!

Jag: ÅH NEJ! Jakob, du har kört för fort! Har du råkat passera 80 mil... nej, jag menar miles öm har den här babyn passerat 80 miles an hour för då kommer vi att se some serious shit. Vi har åkt tillbaka till framtiden... eller nej, varför skulle framtiden köra med häst å vagn? Det var de där flygande skateboards man använde då. (hooverboards?) Eller öm... VI MÅSTE TILLBAKA TILL FRAMTIDEN! Haha, retroskämt! Dndndndndndn! (=jag försöker nynna Back in time med Huey Lewis&News)

Ah... den tystnaden som uppstod kunde man skiva, konservera och sälja på burk och kalla Passions Humor Kan Aldrig Förstås Av Vanliga Dödliga. Det skulle bli en hit.

Men nu ska vi inte prata mer om hur fantastisk rolig jag är, jag vill prata om sedlarna. Sist av alla eftersom det är fashion att vara lite sen.
1. Vaaaaaaarför Ingemar Bergman? All jag tänker på när jag ser honom är hans alltför stolta: "jag har tusen barn men har inte koll på en enda födelsedag".
2. Vi borde ha en historisk scen med på sedlarna. Mitt förslag: När Per Oskarsson klär av sig i Hylands Hörna.
3. Vi borde ha lite mer kungligheter. Mitt förslag: Drottning Margareta aka Kung Byxlös aka Albrekt av Mecklenburgs Stora Fasa. Hon kan står för närhet mellan de nordiska länderna.
4. Stiernhielm för att han uppfann det svenska språket. Säger vi.
5. Eller Lucidor aka Lasse i Gatan. Sveriges första ordentliga Poet Bad Boy. Den enda bild som finns på honom är en skiss med texten Wanted! Dead or Alive. Det här är dock inget jag vet säkert men... man får spekulera. Det får man.

Punkt 4 och 5 för mig naturligt över till En Bra Idé som jag precis fick. En filmidé. Min idé kräver att jag tar mig lite konstnärlig frihet. Vi får låtsas att Lucidor och Stiernhielm var verksamma ungefär samtidigt. Men man får ta sig lite konstnärliga friheter. Och när jag ändå är igång kan vi även bestämma att att drottning Margareta var drottning då min film utspelar sig. Är ni reda för att bli slagna med häpnad? Är ni det? Bäst att ni tar på hjälmarna för den här häpnaden kommer att göra ont. Fast på ett bra sätt. Fast inte på ett snuskigt sätt. Fast inte för att det är nåt fel med det för alla har rätt att duscha med vem man vill ifyouknowwhatimean så därför tycker jag- LÅT OSS GÅ VIDARE!

FADE IN. NATT PÅ ETT SLOTT. ANTAGLIGEN KALMARSLOTT.
DROTTNING MARGARETA sitter på sin tron. Hon är brydd, vilket vi ser för hennes ädla panna är rynkad. Hon är inte oroad, ånej, Margareta är alltför badass! för att bli oroad. Hon vet inte vad du pratar om ifall du frågar henne om hon är oroad. YEAH! Hur som helst Margareta pratar med nån form av rådgivare/konsult/pr-agent som ser ut som hon den blonda affärskvinnan i simpson/copywriter.
RPC: Ers majestät måste göra något! Det går inte längre. DET GÅR INTE!
Marg: (suckar) Vad är det som inte går för sig?
RPC: Lars Johansson!
Marg: Han som servar i matsalen på onsdagar?
RPC: (skakar på huvudet men är så upprörd att han/hon inte får fram ord)
Marg: Haaaaaaaan som har rekordet i att sitta i jägarställning?
RPC: (skakar på huvudet)
Marg: Haaaaan som-
RPC: Lasse Lucidor, ers nåd!
Marg: (knyter näven och skakar den) Lucidor... vad har han gjort nu?
RPC: En bättre fråga vore VAD han INTE gjort.
Marg: (paus) Vad har han inte gjort då?
RPC: ... äh, det var en sån där retorisk överdrift, det är nog enklare att säga vad han faktiskt gjort. (tar fram en lista) Han har skrivit en bröllopsdikt ingen ville ha, rest med ett teatersällskap, försökt locka till en adlig dams hjärta, lyckats locka till sig nämnda hjärta-
Marg: Blev det verkligen bevisat?
RPC: Kom igen, han kallas Lasse Lucidor den Olycklige, vem skulle inte falla för det?
Marg: (himlar med ögon för Margareta ORKAR INTE MED DITT TRAMS!!!)
RPC: Och slutligen dör i han i en duell med löjtnant Arvid Storm. Fun fact: Storm var stamfader till Edvard Munch... vilken liten värld, va?
Marg: Hallå! Spoilervarning tack?
RPC: Förlåt. Men ni förstår ju att vi måste sätta stopp för Lucidor. Vem vet vad han kan ta sig till? Tyvärr har vi försökt med allt. Vi har skickat lagens väktare i form av en duo där den ena är en vilding medan den andre är en ordentlig typ, vi har skickat en duo där den ena är en vanlig person och den andra är ett skojigt djur som i vissa fall kan prata. INGET HAR FUNKAT!
Marg: Hm... vi måste tänka utanför lådan, alltså. För att fånga en dömd man måste man tänka som en dömd man (lite för många "man" där men vi fixar det senare, detta är endast ett utkast) Lasse Lucidor är inte bara en dömd man med en sexig mustasch, han är också poet. För att fånga en poet måste man tänka som en poet. Rådgivare utan namn?
RPC: Ja?
Marg: INKALLA STIERNHIELM!
RPC: Flämt!

Tagline: Stiernhielm arla stod upp, fuller av pathos och need for speed. (vi får jobba med den men ni förstår vad jag menar)

Ah... jag skulle betala för att se den här filmen. Tänker mig att Stiernhielm, endast utrustad med penna o papper (pergament? vad skrev man på förr i tiden? vet inte) börjar jaga Lucidor som typ gäckar honom (med ett charmigt men lite vasst flin). MEN OVÄNTAD OMSTÄNDIGHETER UPPSTÅR! De måste samarbeta för Lucidor är egentligen inte the bad guy, det är... nån annan (förslag?) Det kommer att bli som när Tommy Lee Jones inser att Harrison Ford är oskyldig och hjälper honom att bevisa det i Jagad.

Magdalena Sjöblads (det adliga hjärtat Lucidor lockade på) roll i det hela kommer att bli ganska stor för jag vill att hon ska vara mer än bara Lucidors kärleksintresse. Hon kan få vara the comic relief också. Tänker mig att hon ser ut lite som Tina Fey och älskar mackor lika mycket som Liz Lemon.

Inga kommentarer: