tisdag 9 mars 2010

Gott å blandat

Har ni någonsin varit med om att en lukt är så fruktansvärd att det känns som att gå in i en vägg?
Det upplevde jag idag. Lukten var i den sal där vi hade seminarium idag. Vi blev tvungna att öppna alla fönster (för att göra det var läraren tvungen att gå iväg till informationen för att hämta en nyckel. inte alls krångligt) och sedan satt vi alla med ytterkläderna på.
Läraren försökte höja stämningen genom att jämföra oss med en högstadieklass där vi satt med jackorna och såg coola/likgiltiga ut. Vi skrockade alla lite roat åt det.

Hur som helst... sista klassiska retorik seminariet... nu är det bara tentan kvar. Hurra?
För att klara av tentan ska jag ha lite skoj nu i veckan. Jag och Anna ska åka ner till Huvudstaden för att roa och förlusta oss.
Vi ska gå på Singin' in the Rain samt fika, shoppa, shoppa, fika, shoppa, shoppa... ja, ni fattar galoppen.

Vi ska avverka hela Drottninggatan (alla de olika H&M butikerna som finns där), besöka Sneakers 'n Stuff.

Jag tänker satsa på att hitta skor, snygga jeans och en rolig t-shirt... jag vet inte exakt vad jag har tänkt mig med en rolig t-shirt men det ska inte vara en t-shirt med en "ironiskt" eller "sarkastisk" slogan. Det är såååååå 90-tal.

Är lite sugen att gå och ta mig en titt på Lee Lozanos utställning på Moderna men man kan inte få allt här i livet... eller? Mitt motto i år är faktiskt I want to go to there och Försöka få allt (plus Live Every Week Like It's Shark Week)

Ååååååååå så vill jag gå till Glindas Rum. Mysigaste caféet på i sofo just nu om ni frågor mig. Hoppas de har en uteservering eller nåt i den stilen så man sitta och njuta av vinter/vårsolen med en filt kring axlarna och smutta på te/varm choklad.

Annars... ni anar inte hur sjukt peppad jag är inför Tron Legacy som kommer i december. Först var jag bara peppad för att Daft Punk skulle göra soundtracket och att de sedan skulle göra världsturnée men nu inser jag... TRON! Det är sjukt peppat. Jeff Bridges? Ja, Jeff Bridges! Nu när jag äntligen sett The Big Lebowski och The Men Who Stare at Goats är jag extremt peppad inför att se Bridges på bioduken igen.

Och för att jag börjat prata om Tron tänker jag nu lalla vidare till en lista med mina favorit inom science-fictiongenren (i ingen speciell ordning)

Brazil
Typ 1984 version 2.0. Ett av det bästa Terry Gilliam har gjort. Bättre än Fear and Loathing in Las Vegas.
Jonathan Pryce äger varje scen (förutom när Robert de Niro dyker upp) och Michael Palins karaktär är obehagligt grym i all sin vänlighet. Soundtracket är av den härliga sorten: lite ironiskt och är skarp kontrast mot vad som faktiskt händer i filmen.
Se till att ni ser director's cut versionen (den som är två timmar) och inte den där de klippte bort 45 minuter och ändrade slutet.

Moon
Påminner mig om det bästa av Stanislaw Lem eller Ira Levin men har ändå en personlig prägel som gör att den förtjänar en egen plats. Handlar om en man (Sam Rockwell) som befunnit sig ensam på månen i tre år och precis innan han ska åka hem så händer det olycka och han träffar på sig själv. Sam Rockwell spelar mot Sam Rockwell. Trots att det nästan bara är en skådis i hela filmen tröttnar man aldrig. PS. Gjord av David Bowies son.

Children of Men
Har inte sett den men min brorsa sa att den var bra och tycker att jag borde se den, därför ska jag det. Han har bra film smak. Han sa åt mig att se The Usual Suspects och jag var tveksam MEN det är visade sig bli en av de bästa filmerna jag någonsin sett. (Keyser Söze!)

Delar av 2001: A Space Odyssey
Jag har svårt för den här filmen. Jag gillade stilen och jag älskade storyn om HAL men jag tyckte att filmen i helhet var otroligt tråkig.
Scen: Ett rymdskepp ska docka med en rymdstation. Pampig musik spelas. Okej, bra.
Jag: *går och kokar kaffe, skalar en apelsin, kommer tillbaka*
Scen: Ett rymdskepp ska docka med en rymdstation. Pampig musik spelas.
Jag: ... åååhhh-kej...

Back to the Future I & III
Vaddå? Hur kan man inte gilla Marty och Doc? Huuuuur skulle det gå till egentligen?
- If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you're gonna see some serious shit.

3 kommentarer:

Akko sa...

Haha, sällan att ett par kompisar till mig hyrde "moon" förra helgen och jag såg den. den var grymt bra faktiskt.
sen mådde jag dåligt och fick matrix-tankar. kan ha berott på de flera kilona naturgodis jag ätit dock :P
btw, bekräfta-din-kommentar-ordet är: yoloust.. låter inte det ssom ngn forma av ny yogurth med ost..?
..ja jag lser din blogg ist för att göra läxorna jag bore gjort om en halvtimme när jag ska iväg.. hur så?

lil'bro sa...

Apscenen i 2001 är ju ganska roligt också

Hanna Passion sa...

Hahaha... den hade jag faktiskt glömt lite grann fast den är en klassiker. Jag fattade inte riktigt vad som hände (är kanske inte tillräckligt intellektuell) men aporna var roliga... även om den scenen oxå höll på i hundra år.