torsdag 11 mars 2010

Plaststrand

"Stripping for cash is yet another of my many talents"
- Murdoc Niccals

Tog mig äntligen tid att ta mig en titt på Gorillaz nya album Plastic Beach och jag kan bara säga att jag är relativt nöjd med den. Känns som ett album jag blir tvungen att lyssna på ett par gånger innan jag faller för det. Så är det ibland.

Anledningen till att jag inte riktigt orkat ge mig in i Gorillaz-karusellen igen är att jag har nästan lite tvångssyndrom som gör att när jag väl börjar lyssna på dem måste jag samtidigt hålla koll på hela storylinen som existerar bakom bandet och det är minst sagt krångligt.

Men Gorillaz gör en inte i alla fall besviken. Ta videon till Stylo som exempel. Det är en bra låt (och den blir bättre varje gång jag lyssnar på den), Mos Def och Bobby Womack låter riktigt bra och sedan, utan förvarning, DYKER BRUCE WILLIS UPP!
… en plötslig Bruce Willis gör mig löjligt glad.
I videon stirrade han sedan rakt in i kameran, och log lite snett som för att säga: ”Ja, det är jag. Bruce Willis. Yippee-ki-yay, motherfucker.”
… borde kanske se över det här med att jag tror att musikvideos talar direkt till mig. Moget att helt plötsligt bli en Brigitta. För ja, jag älskar Gorillaz nästan lika mycket som Heliga Brigitta tyckte om att höra röster och säga åt folk vad dem skulle göra. Och ost. Hon gillade ost. Ingen gillar nåt lika mycket som Briggan gillade ost.

Det bästa med Gorillaz är att det inte är så mycket som ett band som det är en musikorganism med utbytbara delar som Damon Albarn och Jamie Hewlett uttryckte det.
Deras musik spretar åt många olika håll men på ett bra sätt. Det blir aldrig tråkigt att lyssna. På det här albumet till exempel samarbetar de med en libanesisk orkester som spelar orientalisk/arabisk musik.

Dessutom blir det inte sämre att det är just Jamie Hewlett (skaparen av serien Tank Girl) som ger bandet deras look.


Idag bär det av till Huvudstaden! Återkommer senare med rapportering om den saken.

Egentligen skulle jag vilja länka till hela albumet meeeeen... det känns lite dumt så här är länkar till Stylo musikvideon och mina kanske två favoritlåtar Rhinestone Eyes och To Binge (ft. Little Dragon)

Inga kommentarer: