lördag 12 december 2009

Peppad, pirrig och kan omöjligen chillaxa

2:57 i natt ringde det på dörren. Jag stängde av alarmfunktionen på min mobil och somnade om. Det ringer igen. Jag stänger ilsket av mobilen helt och hållet och somnar sedan om. Det ringer återigen på dörren och detta envisa bräckande ljud får mig tillslut att inse att det inte är mitt alarm som ringer utan att det är någon som ringer på dörren. Som en zombie raglar jag ut och sliter upp dörren med ett fånigt flin. Mumlar nåt till min granne som ser skamsen ut och raglar sedan tillbaka till sängen och somnar. Vaknar upp nästa morgon och är inte riktigt säker på om detta verkligen hände.

Tvättar, städar och går och handlar. När jag kommer tillbaka hänger det en presentkasse i guld på min dörr och i den ligger en flaska rött. Den har en fancy etikett. Jag blir förvirrad. Går in i köket och är förvirrad. Får förklarat för mig att det är ett tack för att jag öppnade dörren. Jag svarar glatt om jag får vin varje gång han ringer på mitt i natten får han göra det så ofta han vill. Vid närmare eftertanke: ganska ofta i alla fall.

Slutledning: Min korridor är mycket fin.

Om cirkus två timmar kommer Sara till Uppsala. Jag har inget att erbjuda henne förutom blod, svett och tårar... och vin och öl och lite idiotiskt pladder.

Inga kommentarer: